Boris Dzaneck

Uit: Utrecht - Nederland

Na twee albums, jaren spelen in het Nederlandse clubcircuit en optredens bij ondermeer VPRO's Jonge Helden en VARA's Popkrant hield Boris Dzaneck er in 1991 mee op. Maar na een gezamenlijk etentje kreeg de band ontzettend veel zin om de draad weer op te pakken en is Boris Dzaneck in de originele bezetting weer volop actief.

De band bracht dit jaar het album Unfinished Business uit met nummers die begin jaren '90 op de plank bleven liggen, maar werkt ook fanatiek aan het schrijven van nieuwe songs. Mooie verstilde liedjes en manisch stampende gitaarnummers: Boris Dzaneck heeft het allebei. De eigenwijze, pakkende nummers van Boris Dzaneck uit de jaren '80 klinken nog opvallend fris en sluiten naadloos aan bij het nieuwe materiaal. De poetische teksten vol kritische, humorvolle en soms duistere observaties over het leven en de maatschappij zijn nog opvallend actueel.

Riks Ozinga - zang, gitaar
Marcel Knijff - bas, zang
Willem Proos - gitaar, zang
John Andringa - zang, moves
Boudine Van Slobbe - percussie

OUDE OPTREDENS VAN Boris Dzaneck

  • 10 dec `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Boris Dzaneck

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Boris Dzaneck. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.