Evrin

Uit: Amsterdam / Gemert - Nederland

Evrin is een duo dat bestaat uit Eefje Terschegget uit Amsterdam en Gemertenaar Riny Raijmakers. Het duo ontmoette elkaar in 2012 en al snel ontstond er een organische mix van de jazzy en bluesy stem van Eefje, die haar inspiratie haalt uit o.a. Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Amy Winehouse, en singer/songwriter Riny, die zich laat inspireren door o.a. Bob Dylan, Tom Waits, Ry Cooder en John Hiatt.

In 2015 bracht Evrin hun eerste cd uit, 'Be Still'. De cd is een road trip door het muzikale landschap van stijlen die Eefje en Riny bindt, maar tevens ook een eerbetoon aan de artiesten die hen inspireerde, en die hen nog steeds inspireren. De sound voert je terug naar de jaren 70, 60 en soms zelfs decennia verder terug in de tijd. Een zestal muzikanten kleurt de songs spaarzaam in, songs die Americana, Folk, Jazz en Blues met elkaar mixen en tegelijkertijd ook in elke song een verhaal vertellen. Het album werd opgenomen in de Sing-Sing studio in Metslawier, Friesland onder leiding van producer Milan Ciric.

Ondertussen heeft de nestor van de Nederlandse popjournalistiek, americana kenner en dj Jan Donkers al zijn waardering laten blijken door Evrin regelmatig te draaien tijdens zijn radioshow Gonzo's Return op het radiostation KX radio van Rob Stenders. Ook stond Evrin in maart 2016 tweemaal geprogrammeerd als voorprogramma voor de Amerikaanse singer/songwriter Dayna Kurtz. Beide concerten waren uitverkocht. Na een korte succesvolle tour door Bali Indonesie, optredens in Belgie, verkennen zij hun grenzen en zijn er nu ook plannen om vaker het buitenland op te treden. Live wordt het duo veelal bijgestaan door gitarist Remco Heemskerk.

OUDE OPTREDENS VAN Evrin

  • 02 okt `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Evrin

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Evrin. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.