Radu Laxgang

Uit: Chisinau - Moldavië

Geboren op 4 sep 1992 in Chisinau, de hoofdstad van Moldavie. Hij komt uit een muzikale familie, zijn vader speelt accordeon en zijn moeder is een zangeres. Op 7 jarige leeftijd begon hij piano en accordeon te studeren op het muziek lyceum "Ciprian Porumbescu". In 2006 verhuisde hij naar Duitsland en ging tot juli 2009 naar de Realschule “Freibuhlschule”, Engstingen.
Op 17 jarige leeftijd, in 2009, werd hij toegelaten tot het Hohner Conservatorium in Trossingen (Dld) en starte met een studie jazz bij zijn leraar Dhr. Hans Gunther Kolz. In die tijd was hij de jongste student en hij slaagde met uitstekende cijfers.
Tijdens deze 3,5 jaar van studeren, tot 2013, nam hij deel aan tal van wedstrijden.

In de periode 2009 t/m 2012 volgde hij diverse masterclasses onder meer bij professor Frederic Deschamps en professor Jaques Mornet in Parijs en professor Andreas Nebl in Trossingen (Duitsland).
In de periode van oktober 2013 tot oktober 2015 studeerde en slaagde hij voor een 2-jarige studie “Bachelor in Jazz accordion” op de Muziek Academie in Osnabruck. Radu en nog twee studenten waren de eerste voor deze in 2013 opengestelde nieuwe studierichting.
In 2014 had hij een van zijn grootste successen in zijn leven door lid te mogen zijn van de jury tijdens de Trophee Mondial in Kaunas, Lithouwen.
Hij is nu leraar en hij geeft masterclasses en concerten over de hele wereld en hij wil ook een eigen band oprichten.

OUDE OPTREDENS VAN Radu Laxgang

  • 12 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Radu Laxgang

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Radu Laxgang. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.