System's Enemy

Nederland

Het begon allemaal in april 2013, toen er een opdracht voor het vak CKV uitgevoerd moest worden op school.

Met behulp van computers en programma’s moesten 5 man (Rik Lebon, Mart van der Heijden, Bram Laschet, Thom Hengelbrock en Nemo Beckers) een Hip-Hop nummer maken. Nee! Dachten de Rockers en Metalheads. De bovengenoemde jongens raapten zich bij elkaar, en vroegen aan de leraar of ze ook een nummer mochten maken met echte instrumenten. Dit was geen probleem, onder een aantal voorwaarden.

De opdracht werd met horten en stoten uitgevoerd. Het resultaat was een simpel, basis nummer, maar een redelijk succes.
Toen werd zich afgevraagd wat verder te doen? En zo ontstond de band System’s Enemy onder leiding van Rik (drums), Bram (Elektrische gitaar), Mart (Basgitaar) en Thom (Vocals).

Na bijna 2 jaar besloot Bram uit de band te stappen. Alle zeilen werden bijgezet en er werd snel voor vervanging gezorgd. En die kwam in de vorm van Jeroen Hendriks. Jeroen is tot op heden nog steeds de gitarist en hoort volledig bij de System’s Enemy familie.

Tot op de dag van vandaag probeert System’s Enemy zo hard als mogelijk aan de weg te timmeren, met veel optredens van Vaals tot Gulpen tot Born tot Landgraaf tot Geleen tot Heerlen. En de agenda blijft zich vullen!

OUDE OPTREDENS VAN System's Enemy

  • 09 - 10   sep

KOMENDE OPTREDENS VAN System's Enemy

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van System's Enemy. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.