(Sandy) Alex G

Alex G is de artiestennaam van Alex Giannascoli, een Amerikaanse singer-songwriter en muzikant. Hij werd geboren in Philadelphia in 1992 en groeide op in de buurt van South Jersey. Alex G begon op jonge leeftijd muziek te maken en bracht zijn eerste album "Race" uit in 2010 toen hij nog op de universiteit zat.

Alex G's muziekstijl is moeilijk te categoriseren, maar wordt vaak omschreven als lo-fi, emo, indiefolk en experimentele pop. Zijn liedjes zijn gevuld met unieke arrangementen en creatieve productie-elementen, en worden beschouwd als ongrijpbaar en buiten de gebaande paden.

Na het uitbrengen van zijn eerste album, begon Alex G zijn carriere te bouwen door meerdere albums en EP's uit te brengen, waaronder ‘Trick’ (2014) en ‘Rocket’ (2017). Zijn muziek werd steeds meer opgemerkt door fans en critici en hij kreeg steeds meer aandacht van de media.

In 2015 tekende Alex G bij het platenlabel ‘Domino’ en bracht hij zijn zesde album ‘Beach Music’ uit. Dit album werd goed ontvangen en bracht hem verder in de schijnwerpers, met een stijgend aantal fans en optredens.

Naast zijn solowerk, heeft Alex G ook samengewerkt met artiesten als Frank Ocean en Toro y Moi en heeft hij muziek geschreven voor verschillende films, tv-shows en videospelletjes.

In 2019 bracht Alex G zijn achtste album ‘House of Sugar’ uit, waarmee hij nog verder afweek van zijn eerdere werk en een nieuwe richting insloeg. Het album werd geprezen om zijn experimentele productie en emotionele liedjes.

Tot op de dag van vandaag blijft Alex G zich ontwikkelen als artiest en blijft hij nieuwe muziek uitbrengen en optredens geven. Zijn unieke en dromerige sound heeft hem een trouwe schare fans opgeleverd en blijft hij een belangrijke stem in de muziekindustrie.

OUDE OPTREDENS VAN (Sandy) Alex G

  • 02 - 04   jun
  • 10 - 19   apr
  • 06 mrt `20
  • 05 mrt `20
  • 30 - 07   jun
  • 30 - 03   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN (Sandy) Alex G

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van (Sandy) Alex G. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN (Sandy) Alex G

(Sandy) Alex G NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van