ARTIEST: ME

Uit: Mijdrecht - Nederland

ME zijn de initialen van Minco Eggersman, beter bekend als zanger/drummer van at the close of every day. Met “The Wagon Fair” presenteert ME zijn eerste solo-cd.

Het geluid van ME wijkt verrassend veel af van de verzorgde post-rock van at the close of every day. ME put nadrukkelijker uit de Americana-traditie en liet zich inspireren door een documentaire van Lucy Walker over Amish-jongeren die met drank en cocaïne uit de band springen (“rumspringa” in hun dialect) alvorens toch te kiezen voor een sober bestaan binnen hun gesloten gemeenschap. ME maakt er echter geen afstandelijk concept-album van, maar trekt de grotere thema’s naar het persoonlijke toe in soms pijnlijk directe liedjes als “Rust Never Sleeps” en “Could I Bring You Back”.

Akoestische gitaren, piano en shuffelende drums geven de toon aan en over de gehele linie klinkt “The Wagon Fair” indringend en intiem. Tijdloze instrumentale songs als “Life At Zimmermans’ ” en “Rumspringa” vlechten het album aan elkaar en versterken het toch al serene gevoel dat de plaat oproept.
Op “The Wagon Fair” is veel moois te ontdekken. De plaat opent met de beklemmende folksongs “Way Out Of Hell” en “How Many Times”, waarmee ME zich op het erf van Will Oldham begeeft. De prachtige luisterliedjes “Your Time Will Come” en “I Know This Much Is True” worden vergezeld door de stem van Lydia Wever (this beautiful mess). Het album wordt afgesloten met de overtuigende akoestische track “For Those Who Died Of A Broken Heart”.

“The Wagon Fair” is geen standaard singer/songwriter-plaat maar een ontroerend portret van ME’s binnenkamer, waarbij de Amish-thematiek dient als kapstok en als metafoor. Luister en word betoverd, als je er de tijd voor durft te nemen.

OUDE OPTREDENS VAN ME

Beijk alle oude (11) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN ME

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van ME. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN ME

Beijk alle oude (11) oude optredens

CD-RECENSIES

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: