LowaddictsSoundsystem

Uit: Haarlem - Nederland

LowaddictsSoundsystem, bestaande uit Dillan Sondervan en Maaike van der Weide, is een producersduo dat het zelfbenoemde genre Trip-Hop House maakt. LowaddictsSoundsystem is een verwijzing naar het Lowlands festival. Deze invloeden zijn dan ook terug te vinden in de muziek van Dillan en Maaike: een mix van Underworld, Bonobo, Deadmau5 en Moderat.

Dillan en Maaike hebben elkaar in 2014 voor het eerst via Tinder leren kennen. Dit bleek meteen een muzikale match, wat resulteerde in een hechte vriendschap. Hier ontstond het idee om samen te werken als producer en vocaliste. Na een aantal nummers te hebben gemaakt besloten ze eind 2015 het project ‘LowaddictsSoundsystem’ van Dillan uit te breiden naar een duo.

Dillan Sondervan is een geboren en getogen Haarlemmer uit 1991 die al vanaf kleins af aan met muziek bezig is. Op zijn 18e is hij begonnen als DJ en anderhalf jaar later is hij begonnen met produceren. Dillan is gaan experimenten met stijlen en kwam tot de conclusie dat de huidige stijl de juiste was. De afgeronde opleiding Albeda College AMP was de eerste stap en nu studeert Dillan Composition, Music Production aan de HKU om deze stijl te perfectioneren.

Maaike van der Weide is in 1996 geboren in Groningen, opgegroeid in Roden en woont nu in Zwolle. Op haar 13e is ze begonnen met gitaarspelen, waarbij ze 3 jaar later ook ontdekte dat ze kon zingen. Na een jaar in een bluesbandje te hebben gespeeld is ze solo gegaan als singer-songwriter. Met een grote liefde voor elektronische- en livemuziek was de volgende stap, LowaddictsSoundsystem, dan ook snel gemaakt.

Na hun debuutalbum in 2018 en op verschillende podia en radio te hebben gestaan zoals Paradiso, Melkweg, Sugar Factory, Patronaat, Haarlem 105 en 3FM, werkt LowaddictsSoundsystem samen met Tim Thornton (Fink) aan een vervolg hiervan.

OUDE OPTREDENS VAN LowaddictsSoundsystem

  • 10 sep `21
  • 06 mrt `21
  • 13 nov `20
  • 17 sep `20

KOMENDE OPTREDENS VAN LowaddictsSoundsystem

  • 17 - 18   sep

OUDE OPTREDENS VAN LowaddictsSoundsystem

LowaddictsSoundsystem NIEUWS