ARTIEST: Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore

Wat krijg je als je twee rootsgiganten bij elkaar in de studio zet? In het geval van Dave Alvin en Jimmie Dale Gilmore een uitstekend album! Roots-rock veteraan Dave Alvin is natuurlijk bekend geworden als frontman van de legendarische punk-/rootsband The Blasters, die sinds jaar en dag wordt gezien als een van de meest invloedrijke en karakteristieke bands in het genre. De Texaanse Singer-songwriter en pionier Jimmie Dale Gilmore speelde o.a. samen met Willie Nelson en maakt al sinds 1970 furore met Joe Ely en Butch Hancock als het country-folk trio The Flatlanders. Hoewel Gilmore en Alvin al jaren goede vrienden zijn, lag een samenwerking tussen de twee niet meteen erg voor de hand. Na een gezamelijke tour in 2017 besloot het duo echter de sprong te wagen en samen de studio in te gaan met de geweldige langspeler Downey to Lubbock als resultaat. Vol fascinerende americana, roots en een spannende mix van Delta blues, Western swing en rock 'n' roll. De stemmen van beide artiesten passen perfect bij elkaar. Het warme, bluesy geluid van Alvin en de doorleefde, Willie Nelson-achtige zang van Gilmore.

OUDE OPTREDENS VAN Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore

  • 19 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

FOTO'S VAN Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore

Foto Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore te Ramblin Roots 2019 Foto Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore te Ramblin Roots 2019 Foto Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore te Ramblin Roots 2019 Foto Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore te Ramblin Roots 2019
 
Bekijk alle 4 foto's van Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore

Live gezien door: