Bolster

België    Genre(s): Nederlandstalig - nederpop

We schrijven midden jaren negentig. Op een boogscheut van een sterrenbos, boven op een zilverberg alwaar rum door een beek stroomt, pent zanger Brecht Corty zijn allereerste teksten. In het Nederlands, de taal van Kris De Bruyne, Tröckener Kecks en Gorki.

Na jaren zwoegen en schrappen is er nu 'Moordgriet', de eerste single van Bolster én de voorloper van een full album. Een gevarieerd nederpopalbum te oordelen naar de rock-, pop-, folk- en funk-invloeden op het debuut.

Brecht Corty besluit met gitarist Bram Vermeersch het duo Linda op te richten. Samen werken ze aan een akoestisch liedjesprogramma. Het leidt tot een optreden in het voorprogramma van Wannes Van de Velde, waarbij het aanwezige bluesopperhoofd Roland het tweetal een quote meegeeft: "Blijf zo veel lef hebben and don't forget the poëzie".

Als broer Bart Corty (bas) en Fanio Van de Steene (drum) de gelederen komen versterken is Bolster een feit. Brecht Corty tekent voor woord en zang. De muziek schrijft hij na vele jaren nog steeds samen met sidekick Bram Vermeersch.

OUDE OPTREDENS VAN Bolster

  • 12 nov `17
  • 13 - 15   aug
  • 29 - 31   jul
  • 08 - 10   jul
  • 04 feb `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Bolster

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bolster. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bolster

Live gezien door: