Eddie Solomon

Eddie Solomon (zijn echte naam Edward Looringh van Beeck) uit Apeldoorn, heeft een uniek geluid dat moeilijk in een categorie te plaatsen is. Hij heeft een unieke manier om viool / gitaar en stem te combineren. Zijn stem heeft een laag diep karakter zoals Lou Reed of Jim Morrison en kan ook hoge frequenties bereiken, zoals Jeff Buckley, die ook een grote invloed op zijn muziek heeft.

Hij heeft een zeer emotionele manier van viool spelen te vergelijken met de muziek van het Balanescu Quartet. Als jong kind was Eddie Solomon gefascineerd door het prachtige ontroerende geluid van de viool. Vooral "The Lark Ascending" gecomponeerd door Ralph Vaughan Williams deed hem dit prachtige elegante instrument willen bespelen.

Z'n muziek kun je melancholische filosofische misantropische folk of soulmuziek noemen. Hij zingt zowel in het Nederlands (zijn moedertaal) als in het Engels en speelt ook covers uit diverse andere genres.

OUDE OPTREDENS VAN Eddie Solomon

  • 27 - 28   mei
  • 06 apr `22
  • 16 feb `20

KOMENDE OPTREDENS VAN Eddie Solomon

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Eddie Solomon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Eddie Solomon