Ondrofeni

Suriname

Als verrassing, zo is de Kaskawi-band Ondrofeni ontstaan op tien oktober 1993. Met een onverwacht optreden maakten zes jongens een feestje. Slechts met wat stokken en dozen. Deze zijn inmiddels verruild voor 'echte' instrumenten en de groep is uitgebreid van zes tot 15 man. De jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar moesten alles nog 'ondervinden' met weinig geld en andere middelen.
Ze haalden in 1994 de finale van Kunstbende van de stichting BZO. Ze kwamen op grote podia's terecht zoals het Dunia Festival, het Kwakoe Festival, de Uitmarkt en zelfs het North Sea Jazz Festival. De televisie kon hun opzwepende geluid ook gebruiken in Wie van de drie, Bradaz, Het Klokhuis, Sahbie en Kardes en in programma's van de NPS. Ondrofeni werd serieuzer en toerde met percussionist Nippy Noya. Zo speelde ze onder meer voor Mandela, Clinton en Kofi Annan tijdens een optreden voor UNESCO. Dat neemt niet weg dat Ondrofeni nu de verjaardags- en bruiloftsfeestjes links laat liggen want daar zijn ze nog altijd te vinden.

OUDE OPTREDENS VAN Ondrofeni

  • 13 - 05   jul
  • 25 mei
  • 28 - 29   mei
  • 29 - 30   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Ondrofeni

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ondrofeni. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ondrofeni