Worlds Beyond

België

Fans van Nightwish, Within Temptation, Evanescence zullen de muziek van Worlds Beyond zeker in hun hart sluiten.

Songwriter Tijmen laat zich bezielen door deze symphonic metalbands, maar ook door rockbands zoals X Japan en My Chemical Romance.

Daarnaast zijn filmmuziek en soundtracks een grote inspiratie voor de hybride rocksound van de band. Er is een samenspel tussen enerzijds de emotionele & filmische kant, en anderzijds de hevige rock/metal. De songs gaan veelal over dromen, escapisme, schoonheid, verwondering en vinden hun inspiratie geregeld in verhalen en natuurwandelingen. Lyrische muziek en fantasierijke teksten zijn het wonderbaarlijke resultaat.

De vocals van Worlds Beyond-zangeres Valerie hebben een klassieke ondertoon. Zij schrijft de vele stem-harmonieen op het album en een deel van de songteksten. Hiervoor gebruikt ze voornamelijk haar emoties en levensgebeurtenissen als uitgangspunt.

OUDE OPTREDENS VAN Worlds Beyond

  • 09 - 11   dec

KOMENDE OPTREDENS VAN Worlds Beyond

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Worlds Beyond. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Worlds Beyond Symphony Of Dawn cover

Worlds Beyond - Symphony Of Dawn

Symfonische metal met een dame op de voorgrond, het is iets wat we nog steeds veel tegenkomen. Het genre is uitgekauwd tot op het bot en eigenlijk is het altijd wel ergens...

In het wil graag live zien lijstje van