Jael (band)

Uit: Groningen - Nederland

Van poprock naar de echte tearjerkers.

Een creatieve stijl, pakkende teksten en goede gitaarmuziek. Een kleine indruk van het debuutalbum March Nineteen van de band Jael. Na een jaar lang schrijven en in de studio te hebben gezeten, is deze formatie er klaar voor. Op het album laat de Groningse band 11 van hun beste zelf geschreven tracks horen. Met rock chick Jael Been als frontvrouw brengt de band nummers die varieren van poprock naar de echte tearjerkers. Door de single Rebound is de eerste toon gezet.

Zangeres Jael richt in maart 2009 haar eigen band op. Met songwriter Michael Hiariej staat zij aan de basis van deze upcoming band. Naast het spelen van covers besluiten zij zich ook te richten op eigen repertoire. Resultaat: March Nineteen. De sound, waarin rock de boventoon voert, is de basis van het geheel. Mede door de gebroeders Niek en Laurens Hof wordt er echter creatief geknutseld in de arrangementen. Keihard rocken en een uitstapje naar jazz gaat voor de band Jael in één nummer wel samen. Daardoor wordt het debuutalbum ook nog eens interessant voor de instrumentaal ingestelden. De lyrics en catchy melodielijnen zijn de ingrediënten die er voor zorgen dat het geheel makkelijk in het gehoor ligt. Naast de up-tempo nummers, weet zangeres Jael het publiek ook te raken met akoestische songs. Gitarist Herman Klompmakers sluit zich aan bij de rest van de groep in oktober 2011.

Wat invloeden betreft op muzikaal gebied zijn Paramore, Kings of Leon en John Mayer de belangrijkste. De band heeft dankzij haar creativiteit een eigen manier gevonden om het muziekgenre poprock te uiten.

OUDE OPTREDENS VAN Jael (band)

  • 31 - 01   dec

KOMENDE OPTREDENS VAN Jael (band)

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jael (band). Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.