Jimmy Hutchinson

Uit: Enschede - Canada

Jimmy Hutchinson (1943) s een Canadese operazanger, geboren in Niagara Falls. Na een studie pedagogie en muziek en een aantal jaren als docent, besluit hij in 1967 verder te studeren aan de McGill University Montreal, Quebec, waarna een aanstelling volgt bij het Opera Guild of Montreal. Hij vertrekt echter als snel naar Europa en wordt in 1971 aangesteld bij Opernhaus Zürich, Zwitserland.

Niet lang daarna vertrekt Jimmy naar Europa omdat hij gevraagd is voor een tournee door Europa met Carmina Burana van Carl Orff. Hij gaat de uitdaging aan en besluit verder te werken in Europa. De keuze is Londen of Zürich. Aangezien Jimmy, zoals hij zelf zegt:”..geen buitenlander in zijn eigen taal wil zijn...”, kiest hij in 1971 voor de Internationales Opern Studio. In 1985 brengt zijn carrière hem naar Nederland voor een engagement bij Opera Forum, tegenwoordig de Nederlandse Reisopera. Later zal hij echter vooral ook in musicals optreden en zelf produceren.

OUDE OPTREDENS VAN Jimmy Hutchinson

  • 27 jul `22

KOMENDE OPTREDENS VAN Jimmy Hutchinson

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jimmy Hutchinson. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.