Philip Stoop

Nederland

Philip Stoop, werkt onder zijn alias ‘Multiplex’ al 20 jaar in de muzieksector. Van origine is hij MC (master of ceremonies) van o.a. drum ’n bass collectief Black Sun Empire en toerde hij met verschillende DJ’s de wereld over. De rol van een MC is het opzwepen van het publiek met het freestylen van teksten. Maar nu is het tijd om te debuteren met zijn eigen muziek.

Tien jaar geleden wilde Philip Stoop zijn eigen album al uitbrengen, maar het lot bepaalde anders. Zijn muziek, waar hij jaren aan had gewerkt, werd tijdens een inbraak uit zijn huis gestolen. Nadat in die periode ook zijn relatie op de klippen liep, lukte het Philip niet meer om te muziek te schrijven: hij associeerde muziek met verlies. Hij zette het schrijven van muziek op een zijspoor en toert sindsdien de wereld over met o.a. Black Sun Empire, is uitgegroeid tot één van de bekendste MC’s van zijn generatie en co-organiseert het wekelijkse drum-‘n-bass feest Cheeky Mondays in de Melkweg. De rol van een MC is het opzwepen van het publiek met het freestylen van rijms. Niet veel MC’s schrijven mee of brengen eigen werk uit.

KOMENDE OPTREDENS VAN Philip Stoop

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Philip Stoop. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.