Baseheadz

Uit: Rotterdam - Nederland

Na het uitéénvallen van zijn band Agony of the First Child:

zangers: Jelle Schrooten (Face Tomorrow), Philip Powel (G. Russel & Company, Black Soil, Ace Agency); gitaristen: Hans Hanson (Blind Justice), Enio Ramalho a.ka. DJ Eniless (National Phonographic, Redrum Squad); drummers: Gil Ramalho (G. Russel & Company, Abstract Dialect) Sammy Defreites (Kane, Chronicle Kings); is bassist satiesh a.ka. Ties in de tussentijd aan de slag gegaan met zijn project: Baseheadz. Met voorliefde voor jazzrock, soul, funk, hiphop, rock was uiteindelijk de roeping om meer uit zijn basgitaar te halen.


We gaan terug naar februari 1997… zijn voormalige band ging voor een weekend weg naar Engeland om daar een demo op te nemen. Op de avond van vertrek, kreeg Ties op het vliegveld een cassette in zijn handen gedrukt om de tijd door te komen. Kan je voorstellen hoe het voelt als je voor het eerst naar DJ Shadow’s Entroducing luistert, starend voor een groot raam met buiten stromende regen? Een ware openbaring!


De Baseheadz CD 'Baseheadz and Beyond' bestaat uit 10 nummers waaraan onder andere medewerking is verleend door twee turntablisten: DJ Eniless en DJ Git Hyper. De composities vormen een mengeling van turntablism, acidjazz en triphop, waarin de baskunsten van Ties een positie op de voorgrond hebben. De sfeervolle luisterbare- maar zeker ook dansbare nummers, hebben in samenhang met de huidige sample- en scratchtechnieken hun weg gevonden.

Deze eerste release; 'Basheadz and Beyond', kan biografisch genoemd worden. Een zoektocht naar identiteit, zelfontplooiing, maar vooral liefde.

OUDE OPTREDENS VAN Baseheadz

  • 14 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Baseheadz

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Baseheadz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.