Count Basie

Count Basie was een van de meest belangrijke bandleiders uit het swingtijdperk. Zijn orkest werd gekarakteriseerd door een lichte, swingende ritmesectie die hij vanachter de piano leidde, levendig ensemblewerk en veelvuldige solo’s. Met de uitzondering van een korte periode in de jaren 50 leidde Basie zijn big band van 1935 tot aan zijn dood, bijna vijftig jaar later. De band, die dit jaar haar 70e verjaardag viert, treedt nog steeds op en de stroom nieuwe albums wordt onverminderd voortgezet. Een van de vele hoogtepunten in de discografie van het orkest wordt gevormd door het Grammy Award winnende live-album met The New York Voices.

The New York Voices worden algemeen beschouwd als een van de meest opwindende vocale ensembles in de hedendaagse jazz. De vijfkoppige formatie is gespecialiseerd in de zangstijl zoals die in de jaren 50 werd geïntroduceerd: strakke arrangementen, intieme vocale harmonieën en gewaagde scat-zang.

OUDE OPTREDENS VAN Count Basie

  • 29 - 30   okt
  • 07 - 10   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Count Basie

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Count Basie. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Count Basie

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: