The Crones

Eclectische rock, zo zou je de muziek van The Crones het best kunnen bestempelen: soms met rillingen van kop tot teen, soms stevig headbangend, van vrolijke noten tot prikke(le)nde kastanjes. Koud en warm, zacht en stevig, vreugde en verdriet liggen bij The Crones zeer dicht bij elkaar en dit alles wordt overgoten met een prachtige melancholische zangstem…
De groep ontstond puur uit liefde voor muziek en melodie. Pianist Björn Leleu en zanger/gitarist Koen Vanwynsberghe kwamen bijeen om zich wat muzikaal uit te leven. Korte tijd nadien sloten Tom ‘Basman’ Walschap en Stijn Decoene (drum) zich aan en begin augustus 2003 werd Wouter Meire als extra gitarist aangetrokken. Vanaf dat moment werd er hard gewerkt aan het opbouwen van een boeiend repertoire.

In oktober 2003 nam de band hun eerste promotie-CD ‘N.Y.S.S.’ op in de Trax Audio Studios in Gent. In totaal werden er in minder dan 10 uur drie nummers (To: she, mine, Memories en The Last t(h)ree) opgenomen. Gevolg was echter dat de band slechts matig tevreden was over het eindresultaat. In februari 2005 doken The Crones terug de studio in (Second Test Recording te Desselgem).

OUDE OPTREDENS VAN The Crones

  • 15 apr
  • 11 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN The Crones

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Crones. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Crones