K Maro

Canada

De Franstalige Canadese rapper K-Maro weet duidelijk waar-ie mee bezig is. Met Femme Like You, één van zijn eerste solo-singles, vestigde hij ook bij ons zijn imago van stoere boy die het commercieel goed gezien heeft.


K-Maro is afkomstig uit Libanon, waar hij in 1980 geboren werd. Na een ommetje langs Parijs vestigde hij zich in 1995 definitief in Montréal in Canada. Cyril Kamar, zoals K-Maro officieel heet, ontdekte daar de Amerikaanse R&B, die hem duidelijk beïnvloedde. Zijn muzikale carrère startte hij met de groep Les Messagers Du Son (LMDS), maar gaandeweg werd het hem duidelijk dat hij het even goed (of zelfs beter) solo kon maken. Zijn eerste soloalbum "La Good Life", waarvan Femme Like You en Crazy de singles zijn, is helemaal K-Maro. Zoals de titel al aangeeft, mixt hij Frans en Engels tot een eigen taaltje, dat hij in de videoclips aanvult met een stoere blik, tatoeages en kettingen, strakke maatpakken en blitse auto's. En natuurlijk oogst dat in de wereld van K-Maro bewonderende blikken van lekkere meiden... Het is nogal veel cliché, het is zeker commercieel, maar toch weet K-Maro het nog overtuigend te brengen.

KOMENDE OPTREDENS VAN K Maro

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van K Maro. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.