Stassis

Stassis is een rockband uit de omgeving van Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Hoorn. De roots gaan terug naar de middelbare school, maar na enkele wisselingen in de bezetting is de formatie een uitgegroeid tot een rockband met een stevig fundament.

Na een aantal jaar van covers spelen werd het accent van Stassis verschoven naar het schrijven van eigen nummers.
Vanuit de oefenruimte in waarland werden in 2004 de nummers Dreaming, Drifting en Nobody Told Me geschreven.
Met de bijkomst van de ska-hit ‘Sukkels’ waar de band kritisch inhaakt op de maatschappij, werd in mei 2005 de eerste demo/EP opgenomen; ‘Any Minute Now…’

Sindsdien is de band doorgegaan met het schrijven van nummers in het rock-genre en ska-genre. Door de aanstekelijke melodieën van de ska-muziek gaat menig publiek uit z’n dak. Niet alleen ska maar ook de rocknummers zijn een bewijs dat Stassis het publiek kan laten springen en zorgt voor warme podia en cafe’s.

In de nabije toekomst zal er wederom een EP worden opgenomen met het huidige werk, daarnaast is de band regelmatig te vinden op de regionale podia van Noord-Holland e.o.

OUDE OPTREDENS VAN Stassis

  • 13 - 15   mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Stassis

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Stassis. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.