ARTIEST: M-Bush

M-Bush is in 1982 ontstaan nadat gitarist Jos de Groot en bassist Perry Kuypers de koppen bij elkaar staken. Al snel werden middels contacten in Hard-Rock bar 'De Bonte Os' drummer Mari van Dongen en zanger Wim Kusters gevonden.

De eerste jaren bleef het bij gezellig repeteren, maar voortgestuwd door 'manager' Henk Lamers kwam het begin januari 1984 tot het eerste optreden. Destijds nog opererend onder de naam Satans Terror, die al snel werd ingeruild voor M-Bush. Intussen waren de gelederen versterkt met Jantje Raaymakers als tweede gitarist, die later weer werd vervangen door de van Blackmail afkomstige Eric van der Ven. De grootste inspiratiebron was ontegenzeggelijk Iron Maiden, wat zich ook vertaalt in de klank van de eerste demo 'Lie in Ambush'. Verder waren nagenoeg alle stijlen uit de NWOBHM vertegenwoordigd.

Later volgden nog verschillende personeelswisselingen die hier niet zijn beschreven. De nadruk van het aankomend optreden ligt immers op de beginperiode. Laat maar komen dus de second Wave Of British Heavy Metal!

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van M-Bush. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS