Displayed

Uit: breda - Nederland

Displayed is een Nederlandse band die muziek maakt die onder de noemers 'Riot Grrrl', 'Foxcore', 'Punk Rock' en misschien wel 'Grunge' zou kunnen vallen. De band bestaat sinds augustus 2004, zij het in een andere bezetting. Alle leden wonen tegenwoordig in de provincie Noord-Brabant.

In juni 2004 besloten drumster/zangeres Nora Uitterlinden (Missfed, Dusty Blinds e.a.) en bassiste/zangeres Suzanne Klappe (Missfed) om weer actiever te gaan worden met muziek maken. Via internet werd gitariste Astrid van den Berg (Long Story Short) gevonden en in augustus 2004 begon "Displayed" in Dordrecht te repeteren, waarbij in rap tempo een repertoire werd opgebouwd.
In maart 2005 verhuisde de band voor repetities naar Breda.
Displayed is actief in de Nederlandse Riot Grrrl scene, wat resulteerde in deelname aan een DIY compilatiecassettebandje ("Riots in the Benelux", een project van Echo Records) en optredens in de Randstad.

Helaas besloot Nora in juli 2005 met de band te stoppen. Toen Nora weg was moest Suzanne de taak van de leadzang op zich nemen. Oude nummers worden verbouwd, nieuwe nummers worden geschreven. Drummer Jasper Bogers (Ravenstorm, Putlucht e.a.) hielp de overgebleven meisjes een paar repetities, tot drummer Barry Scheepers (Million Dollar Mistake, Just Dust e.a.) in september 2005 definitief bij de band kwam. Intussen begon Astrid ook met achtergrondzang. Binnen no-time stond de band weer voor een aantal optredens op de planken. Het jaar 2005 werd vervolgens knallend afgesloten met het eerste buitenlandse optreden (België) dus dat beloofde veel goeds voor 2006! Toch besloot Astrid in januari 2006 te stoppen met de band...

Tijdens het zoeken naar een nieuw bandlid zaten Barry en Suzanne niet stil - de opnames waaraan ze met Astrid begonnen waren werden voorzien van vocals (met een gastoptreden van twee van de heren van Loss Of Words.)

Displayed is nu echt klaar om ertegenaan te gaan!"

OUDE OPTREDENS VAN Displayed

  • 27 jan `07
  • 07 jan `07
  • 27 - 29   okt
  • 04 jul `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Displayed

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Displayed. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Displayed

Live gezien door: