ARTIEST: Walter Trout

Uit: Atlanta - Amerika

Walter Trout werd in 1951 in Atlanta geboren. Eerst speelde hij nog trompet, maar op 12-jarige leeftijd schakelde hij definitief over op de gitaar. De Beatles, B.B.King, Muddy Waters en vooral Paul Butterfield waren zijn voorbeelden. Zijn eerste bandje speelde in hetzelfde clubcircuit als Steel Mill, waarvan de zanger en gitarist niemand minder dan Bruce Springsteen was. Trout verging het ook niet slecht toen hij in 1984 ging spelen bij de legendarische John Mayall en de Bluesbreakers. In 1989 neemt zijn loopbaan een onverwachte wending als Mayall te ziek is om te zingen en Trout hem vervangt. Resultaat is dat Trout de band verlaat en met zijn eigen groep in vooral Scandinavie gaat toeren. De afgelopen jaren heeft de band een flink aantal CD's in wisselende samenstelling gemaakt, onder meer een live-opname op het Tampa Bay Blues Festival in 2000 en in 2002 in Paradiso Amsterdam.

OUDE OPTREDENS VAN Walter Trout

Beijk alle oude (81) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Walter Trout

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Walter Trout. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Walter Trout

Beijk alle oude (81) oude optredens

FOTO'S VAN Walter Trout

Foto Walter Trout te Walter Trout - 23/11 - Paradiso Foto Walter Trout te Bluesrock Festival Tegelen 2008 Foto Walter Trout te Bluesrock Tegelen 2018 Foto Walter Trout te Walter Trout -26/4 - Doornroosje Foto Walter Trout te Bluesrock Festival Tegelen 2008 Foto Walter Trout te Holland International Blues Festival 2018 - Vrijdag
 
Bekijk alle 89 foto's van Walter Trout

Walter Trout NIEUWS

Al het Walter Trout nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: