Jesus Volt

Frankrijk    Genre(s): Rock - rock Roots - blues

De Franse band Jesus Volt is met hun benadering van de blues werkelijk grensverleggend te noemen. Deze band presteert het namelijk om oude en nieuwe blues te mixen met rock ’n roll waardoor er een eigen en specifieke sound ontstaat die door menigeen met verbazing maar bovenal bewondering wordt aanschouwd.
Jesus Volt is in 1998 opgericht en aanvankelijk was het de bedoeling om als gewone bluesband een mix van covers te brengen, een heel klassieke bluesband. Maar dat pakte al snel anders uit. Doordat de band in eerste instantie zonder drummer van start ging, kwamen de bandleden er al gauw achter dat de covers door deze samenstelling een apart geluid kregen. Deze ontdekking moedigde de band aan om eigen materiaal te componeren en er ontstond na verloop van tijd een eigen sound. Ook de diverse muzikale achtergronden van de vier bandleden hebben er voor gezorgd dat er een meltingpot is ontstaan van waaruit de verschillende stijlen zoals r&b, hardrock, punk en funk tot een bijzondere mix samengesmolten zijn.
Jesus Volt, een band die vanaf de eerste minuut op het podium staat als een huis en waar de energie van afstraalt, is voor iedere muziekliefhebber een genot om naar te kijken maar bovenal naar te luisteren. Dit alles gebracht met een enorm enthousiasme, humor en een ongelooflijk bekwaam vakmanschap maakt dat je om deze band gewoon niet heen komt!

Jesus Volt, zonder meer de blues van de toekomst!

OUDE OPTREDENS VAN Jesus Volt

  • 13 - 15   jul
  • 24 - 25   mei
  • 12 mei `13
  • 17 apr
  • 13 dec `09
  • 12 dec `09
  • 19 okt `08
  • 16 okt `08
  • 07 jul `08
  • 15 mrt `08
Beijk alle oude (24) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Jesus Volt

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jesus Volt. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Jesus Volt

Beijk alle oude (24) oude optredens

CD-RECENSIES

Jesus Volt Hallelujah Motherfuckers! cover

Jesus Volt - Hallelujah Motherfuckers!

Na drie studio cd's en meer dan 700 gigs in tien jaar tijd, vond de Franse band Jesus Volt de tijd rijp om hun podiumervaring te gaan verzilveren met een livealbum. De...

Jesus Volt In-Stereo cover

Jesus Volt - In-Stereo

Jesus Volt is een vrij jonge Franse band en is niet bepaald een bluesband zoals ik mij als bluesliefhebber een bluesband voorstel. In 1998 zag de band het levenslicht en...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: