Frankilizer

Uit: Gent - België

De Gentse band Frankilizer zag het levenslicht begin 2004. Een relatief nieuwe band dus, doch in de jaren daarvoor had frontman Franki al heel wat muzikale wateren doorvaren. Eind jaren ’90 en begin 2000 speelde hij de Belgische podia plat als crooner, chansonnier en cabaretier, daarbij steevast omringd door gerenommeerde muzikanten zoals o.a.Anton Janssens.Danny Mommens schreef ooit Franki’s eerste nummer Carmella,dat een vaste waarde werd in het repertoire van Franki. In die periode releaste hij ook zijn allereerste single Embrace samen met onder meer Armand Bougoignie en verder nog Bent Van Looy en Reinhard Vanbergen van Das Pop. De krantenkoppen in die tijd logen er niet om en een nationale doorbraak leek onvermijdelijk maar een eigenzinnige Franki keerde het optreden voor enkele jaren de rug toe.
Niet dat Franki in die periode volledig stil bleef zitten. In zijn muzikale zoektocht trok hij onder meer naar Zweden om daar als enige Belg ooit een nummer op te nemen in de Polar Studio’s, die vooral bekend staan als de legendarische Abba-studio maar ook andere grootheden zoals AC/DC, The Ramones hebben er gewerkt. Een legendarische site die nu ook voor Franki geen onontgonnen terrein bleef. Hij nam er Could you be my darling op, een song die hij samen met Jeroen De Pessemier (Bolchi) schreef en die geproduceerd werd door Luc Weytens (Monza). Verder werkten er ook muzikanten aan mee zoals Stephane Misseghers en Stef Van Leuven (dEUS/Soulwax). Self made man Franki ging vervolgens dit nummer promoten op de Zweedse radio en effende zo alvast eigenhandig het pad voor een internationale doorbraak. De Scandinavische landen wachten intussen met spanning de eerste showcases van Frankilizer af.

KOMENDE OPTREDENS VAN Frankilizer

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Frankilizer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.