Bow Wow Wow

Engeland

Bow Wow Wow was een Britse popband die begin jaren '80 erg populair was in het Verenigd Koninkrijk. Boegbeeld van de groep was Annabella Lwin. Zij werd door Malcolm McLaren ontdekt.

Hun debuutsingle was C30 C60 C90 go!, een ode aan het cassettebandje; de single werd dan ook uitsluitend op zo'n cassettebandje uitgebracht. De debuut-LP had de opvallende titel See Jungle! See Jungle! Go Join Your Gang Yeah! City All Over, Go Ape Crazy en kwam rond 1981 uit. De muziekstijl was: veel drums en een hoog tempo, net als de band Adam and the Ants, die in dezelfde tijd ook erg populair was en al eerder onder de hoede van McLaren was gekomen. Ze hadden een grote hit met 'I want Candy', van de tweede LP 'Last of the Mohicans'. Rond 1983 scoorden ze ook in Nederland een grote hit met het rustiger nummer 'Man Mountain' en het swingende 'Do you wanna hold me'.

OUDE OPTREDENS VAN Bow Wow Wow

  • 15 - 19   aug
  • 23 apr `82

KOMENDE OPTREDENS VAN Bow Wow Wow

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bow Wow Wow. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bow Wow Wow

FOTO'S VAN Bow Wow Wow

Foto Bow Wow Wow te W-festival 2018 Foto Bow Wow Wow te W-festival 2018 Foto Bow Wow Wow te W-festival 2018 Foto Bow Wow Wow te W-festival 2018
 
Bekijk alle 4 foto's van Bow Wow Wow

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: