ARTIEST: Midnight Oil

  • Paléo Festival 2017
    © Melanie Lemahieu
  • Paléo Festival 2017
    © Melanie Lemahieu
Uit: - - Australië

Midnight Oil was een Australische rockband, opgericht in 1971 onder de naam Farm. In 1976 werd de latere naam aangenomen, afgeleid van de Engelse uitdrukking "burning the midnight oil" die zoiets betekent als "tot 's avonds laat blijven werken". De groep rondom zanger Peter Garrett kreeg in de jaren '80 van de twintigste eeuw internationale bekendheid, onder meer dankzij de single 'Beds are Burning'.

Hun betrokkenheid bij diverse politieke vraagstukken werd naast hun rauwe rockstijl een handelsmerk. Dit sprak onder andere uit de thematiek van de lp 'Diesel and Dust'. Het eerdergenoemde 'Beds are Burning' van die lp heeft in de Nederlandse hitlijsten gestaan en vroeg aandacht voor de positie van de oorspronkelijke inwoners van Australië, de Aboriginals. Een ander voorbeeld van hun betrokkenheid bij de politieke knelpunten in Australië is te horen in het nummer "Blue Sky Mine" hetgeen gaat over de gevolgen van de vroegere asbestwinning in het Australische plaatsje Wittenoom. Garrett en andere bandleden raakten betrokken bij organisaties als Greenpeace en de Movement Against Uranium Mining. In 1984 werd Peter Garrett lijsttrekker van een politieke partij, de Nuclear Disarmament Party. Later werd hij actief voor de Australian Labor Party. Als gevolg van zijn politieke activiteiten verliet hij eind 2000 de band, die daarmee ophield te bestaan. De andere bandleden bleven samenwerken, zij het niet langer onder de naam Midnight Oil.

Midnight Oil speelde onder meer op het Belgische festival Torhout-Werchter in 1990.

OUDE OPTREDENS VAN Midnight Oil

  • 05 - 06   jul
  • 18 - 23   jul
  • 23 jun `17
  • 07 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Midnight Oil

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Midnight Oil. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Midnight Oil

FOTO'S VAN Midnight Oil

Foto Midnight Oil te Paléo Festival 2017 Foto Midnight Oil te Paléo Festival 2017 Foto Midnight Oil te Paléo Festival 2017 Foto Midnight Oil te Paléo Festival 2017 Foto Midnight Oil te Paléo Festival 2017 Foto Midnight Oil te Paléo Festival 2017
 
Bekijk alle 7 foto's van Midnight Oil

Midnight Oil NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: