Ernix

Nederland

Ernix bestaat uit vier leden. Ernst en Marnix vonden elkaar eind vorige eeuw. Al snel kregen ze de kans om mee te doen aan een talentenjacht gepresenteerd door Barry Stevens. Na enkele voorrondes won Ernix de tweede prijs in het Lido theater te Amsterdam (achter winnares Ilse de Lange). Later kwam deze show ook live op tv. Hier wonnen zij de publieksprijs. Daarna werden de eerste stappen gezet voor het opnemen van een eerste CD. In dec.1998 kwam deze cd met de titel “ZOETZUUR”. Dit album werd CD van de week bij Omroep Brabant. Een van de nummers van deze CD is later nog een keer live op radio 2 ten gehore gebracht tezamen met Gerard van Maasakkers en het Metropole orkest. Niet lang daarna werd een 2e CD uitgebracht, getiteld “DONKERROOD”.

Mede door het aanstaande vaderschap van de beide zangers werd het daarna even stil. Na een rustperiode van 2 jaar begon het bij de twee jonge vaders weer te kriebelen en kwam de zin om weer actief muziek te maken helemaal terug. Samen nu met twee nieuwe muzikanten, Han op de basgitaar en Kenneth op de drums.
Met zijn vieren maken ze van de gewonnen inspiraties nieuwe composities. Inmiddels is er een 3e cd uitgebracht, die ten opzichte van de vorige cd’s wat meer Uptempo is, maar wel vanuit de typische Ernix sound. Over deze 3e CD schreef het Eindhovens Dagblad een recensie. Deze recensie was vol lof: “ een warm geluid, een zeer eigen stijl met invloeden uit country, blues, jazz en zelfs reggae. Het spelniveau is constant zeer hoog en door de verhalende tekstlijnen boeit de CD tot het eind. Het is een album met klasse en een voorbeeld van hoogwaardig Nederlandstalige popmuziek” .

De muziek:
ERNIX speelt Nederlandstalig tijdloos en gevarieerd, met teksten die vertellen over allerlei dingen uit het leven. Absoluut goed voor een geheid gezellige middag of avond.

OUDE OPTREDENS VAN Ernix

  • 01 okt `17
  • 06 sep `15
  • 25 - 26   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Ernix

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ernix. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ernix