BS80

Uit: Den Haag - Nederland

“BS80”, spreek uit: Beestachtig, oftewel “de Beweging van 80” komt voort uit de multiculturele samenleving van Den Haag. De multi-getalenteerde hiphopformatie is ontstaan door liefde voor het leven, problemen met dierbaren en het besef dat de tijd niet op je zal wachten. Hiphop zoals het altijd was, de hiphop uit de jaren 80, is samen met de “Beest” verder ontwikkeld, opgegroeid en volwassen geworden. Door diepe dalen heen en tegen hoge muren op, gaf de hiphop uit de jaren 80 ze een extra waarde. Zo brengt BS80: “geen old school in een nieuw jasje, maar new school in een oud versleten jeans”.

De zoektocht naar een unieke sound wat de Nederlandse Hiphop scène nog niet kent heeft BS80 naar het punt gebracht waar zij nu zijn. Deze unieke sound wordt onder meer bereikt door de ruwe sound van vinyl te combineren met de analoge sound van een live band. Zo gaat BS80 verder om innoverende composities te produceren die op maat geleverd zijn voor het publiek. Van de arrangementen naar de song writing tot de laatste mix wordt door BS80 zelf zorgvuldig aan elke compositie gewerkt. Iedere Beest heeft zijn eigen achtergrond en verhaal om te vertellen, zo heeft BS80 voor ieder wat wils en voor ieder de skills.

Het doel van BS80 is om de huidige werkelijkheid van de multiculturele samenleving en alle aspecten daarvan over te brengen. Dit valt mede te realiseren door de vastberadenheid van BS80 samen met de energie dat los komt als ze op podium staan. Dit is niet te omvatten in woorden, je moet het meegemaakt hebben.

OUDE OPTREDENS VAN BS80

  • 15 apr `10

KOMENDE OPTREDENS VAN BS80

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van BS80. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: