(Against the) Grain

Uit: Groningen - Nederland    Genre(s): Metal - nu metal

Groove-Metal is de stijl waarmee Grain zijn eigen muziek omschrijft.
Een door Deftones, Sepultura/Soulfly, en Korn beïnvloedde muziekstijl.
De band gebruikt zijn naam nog maar sinds dit jaar, maar ze zijn al aderhalf jaar bezig, eerst onder de naam One Size Fits All, maar deze naam werd afgeschreven omdat het te punk was (ze zijn ook als punkband begonnen). Er moest een korte en pakkende naam komen. Aangezien de jongens zichzelf als tegendraads (against the grain) beschouwden lag Grain dus voor de hand.

De band is ontstaan doordat Arnoud en Laurens als broertjes al veel met elkaar speelden en het idee hadden om een band op te richten.
Wes werd als bassist gebombardeerd en Laurens deed als drummer ook de vocale partijen. Toen na een jaar toch eindelijk Edward als zanger werd gevonden was de band compleet en zat er veel vooruitgang
in de muziek.

Eind 2001 besloot het kwartet een Cdemo op te nemen. Drie nummers werden er opgenomen vanwege het geld gebrek maar toch een groot succes want alleen in de eerste week werden al 45 exemplaren verkocht! Maar het ambitieuze viertal is nu al aan het plannen om in hun eigen gecreëerde studio een full length CD op te nemen.

OUDE OPTREDENS VAN (Against the) Grain

  • 11 - 14   jun
  • 15 jan `10
  • 09 - 11   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN (Against the) Grain

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van (Against the) Grain. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN (Against the) Grain