Zuluwannsago

Uit: Amsterdam - Nederland

Zuluwannsago is een gloednieuwe 10-koppige afrofunk band uit Amsterdam. Sinds begin 2007 is de band samen. De bandleden proberen elke week in hun drukbezette agenda’s tijd te vinden om te repeteren. Naast lesgeven, banen en andere bands genieten ze enorm van de muzikale vrijheid die Yusuf hen biedt. De jazzy, funky groove met latin en reggae uitstapjes, gelegen op complexe Ghanese ritmes, werken aanstekelijk op zowel de muikanten als het publiek.
De inbreng van de bandleden is net als zijzelf erg divers. Bandleider Yusuf Nuweku komt oorspronkelijk uit Ghana. Hij speelt van jongs af aan traditionele percussieritmes uit zijn land en heeft zich in Nederland verder ontwikkeld als bandleider. Naast percussie heeft hij altijd een voorliefde voor afrobeat (van Fela Kuti en King Sunny Ade), jazz en funk gehad. Onder zijn bezielende leiding zijn dit de stijlen die Zuluwannsago ten gehore brengt.
De Antilliaanse Papie Lomp is de grote man achter de keyboards. Hij produceert, componeert, arrangeert met name Latin, Caribische en Gospelmuziek. Zo’n jaar of twintig heeft hij met z’n toetsen bands begeleid, waaronder de bekende Percy Sledge en Trafassi.
Carlos Manso is half Portugees half Nederlands. Als geluidstechnicus en sessieleider heeft hij zo ongeveer elke jamsessie, zaal en optreden in Amsterdam wel meegemaakt. Nu speelt hij basgitaar in de band.
Sam Sawadogo is geboren in de Ivoorkust West-Afrika, maar opgegroeid in Nederland. Op zijn twaalfde speelde hij al gitaar in een gospelgroep. Hij heeft veel muzikale interessen: R&B, Blues, jazz, reggae, Afrikaanse muziek, etcetera. Samuel heeft met artiesten en bands als Ali B, Ablas Solo, Encore, Jampara, Kongo Banga in en buiten Nederland opgetreden.
De andere muzikanten van Zuluwannsago zijn: Michael Rorby op trombone, Leopoldo da Silveira saxofoon, Ans Feenstra achtergrond zangeres, Mariam Adukwe achtergrond zangeres, Natty Landbos conga’s, Eduard Tjon op de drums.

OUDE OPTREDENS VAN Zuluwannsago

  • 06 - 10   aug
  • 15 aug
  • 15 - 16   aug
  • 27 - 28   jun
  • 19 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Zuluwannsago

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Zuluwannsago. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Zuluwannsago