Pinknoise

Uit: Groesbeek - Nederland

PinkNoise is een Pink Floyd-coverband, bestaande uit 6 personen. Harmjan Olthof (gitaar) en Sander Hoppe (bas) zijn twee van de grondleggers van de band die, zo’n 8 jaar geleden, samen met de huidige bandleden Rob Pouwels (toetsen en samples), Fraukje Thijssen (toetsen en zang) en Joost Rietbergen (gitaar), zijn begonnen met de voorbereidingen van de rockopera ‘The Wall’. In de loop van het project is de band uitgegroeid tot een 11-koppige formatie.

Na enkele opvoeringen van deze show, o.a. in concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen, is er eind 2004 een nieuwe weg ingeslagen. Samen met de nieuwe drummer Jean van Bernebeek werd gestart met het instuderen van het meesterlijke Pink Floyd album ‘Animals’. Dit Album is inmiddels al een paar keer door ons, met succes, uitgevoerd.

Inmiddels zijn wij weer verder gegaan en zijn we ons nu aan het concentreren op een groot aantal andere nummers van Pink Floyd waaronder "Shine on you crazy diamond" en "Echoes", wij werken ons naar een afwisselend reportoir van enkel en alleen Pink Floyd muziek van zo'n 2 uur... In de loop der jaren is grote verzameling aan instrumenten opgebouwd, zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van een heuse voicebox, een hammond orgel met leslie-speakerkast, een vocoder en vele andere special effects. Daarnaast wordt het kenmerkende gitaargeluid van David Gilmour zo goed mogelijk nagebootst doordat de gebruikte gitaar en versterker nagenoeg identiek zijn.

Alles bij elkaar gezien is er een grote kans dat de muziek bezit van je neemt en je niet meer loslaat tot de laatste toon uitgestorven is.

OUDE OPTREDENS VAN Pinknoise

  • 17 nov `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Pinknoise

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Pinknoise. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: