SoulLab

Uit: Weert, Limburg - Nederland

Vier muzikanten, één visie, één naam : SoulLab! Sinds het ontstaan van de band begin 2007 hebben ze hard aan de weg getimmerd om zichzelf omhoog te werken in de Nederlandse muziekcultuur.
En dat is aardig gelukt! Zo werd het eerste echt grote optreden een optreden voor de Limburgse televisiezender L1 een succes waarop veel positieve reacties zijn gekomen.

In deze periode heeft de band hard doorgeschreven om de deadline voor de voorronden Kunstbende te halen waaraan ze graag deel wilde nemen. Marielle: “we hadden het nummer Them al in grote lijnen op papier staan, maar het was nog niet zoals we het wilde hebben. Daarom hebben we ons helemaal uit de naad gewerkt om een goed resultaat neer te zetten.” Omdat SoulLab zich te laat had ingeschreven voor de voorronden in de provincie Limburg is besloten om in te schrijven in de provincie Gelderland. Dit bleef uiteindelijk niet onopgemerkt: SoulLab haalde met het nummer “Them” de tweede prijs binnen in de categorie Muziek.

Na dit geweldige succes wat veel publiciteit opleverde heeft de band zeker niet stil gezeten. “We wilde meteen verder gaan, en niet te lang gaan teren op één hoogtepunt” aldus Rik. Daarom zijn er contacten gelegd met studio Apeiron om onze eerste EP op te nemen. Dit heeft aardig wat pijn en moeite gekost voordat het allemaal klaar was, maar het resultaat staat er wel: het schijfje met de titel “Labyrinth” is binnenkort te bestellen via onze website.

Na de zomerstop waren er weer wat mooie dingen in het verschiet voor SoulLab. Zo zijn ze geselecteerd voor de bandcompetitie “Popsport”. Een leertraject voor Limburgse en Branbantse bands georganiseerd door de popstichtingen van de provincies: BraM en SPL. Hierbij zullen de geselecteerde bands verschillende grote podia vullen dit jaar zoals ‘de Bosuil’ in Weert en de finaleronde in 013 te Tilburg.
Met dit alles in het achterhoofd belooft het dus een mooi jaar te worden voor SoulLab!

OUDE OPTREDENS VAN SoulLab

  • 29 aug
  • 26 jul
  • 15 - 16   mei
  • 25 apr
  • 12 okt
  • 23 - 24   aug
  • 17 aug
  • 03 mei
  • 03 mei `08
  • 29 feb
Beijk alle oude (13) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN SoulLab

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van SoulLab. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN SoulLab

Beijk alle oude (13) oude optredens

FOTO'S VAN SoulLab

Foto SoulLab te Booch? Festival 2008 Foto SoulLab te Booch? Festival 2008
 
Bekijk alle 2 foto's van SoulLab

SoulLab NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: