Tierra

Vier topartiesten die samen 1 grote liefde delen: Zuid-Amerika.
Deze artiesten worden geïnspireerd door de warme, Latijnse liederen en dat vormt dan ook de basis voor de groep. Voeg daar een vleugje jazz aan toe en voila.. Je hebt Tierra.

Waar de meeste groepen kiezen voor de wat toegankelijkere salsaritmes kiest Tierra voor de warmere, ingetogen folkloremuziek. Oprichter Felix Hildenbrand maakt begin jaren 90 deel uit van de band 'Salsa Real'. Felix is op dat moment dus vooral bezig met salsamuziek. Een reis door Zuid-Amerika laat Felix inzien dat er meer onder de zon is. Hij komt erachter dat hij veel meer met de traditionelere folkloremuziek heeft dan dat hij met salsa had.

Felix zit helemaal in zijn element en besluit een groep op te richten. Hij is zelf bassist en al gauw ontmoet hij zangeres Maria Quintana-Bellon, een beeldschone Spaanse dame met een prachtige stem, die dan ook meteen lid wordt van de groep. Met de komst van David en Jasper, een Argentijnse gitarist en een Nederlandse percussionist, is Tierra geboren!

Ze creëren een unieke sound die wordt gekenmerkt door de warme melodieën. Vier artiesten die hun gevoel op plaat vastleggen en ondanks de experimentele factor in hun muziek de authentieke Latijnse sound in stand weten te houden. Na het fantastische debuutalbum 'Una voz Lejana' kan niemand meer om Tierra heen.

On stage laten ze met hun improvisaties altijd een verpletterende indruk achter. Er is dus ook geen twijfel over mogelijk dat Tierra op het South Park, dat in teken staat van experimentele muziek, volledig tot haar recht zal komen!

OUDE OPTREDENS VAN Tierra

  • 16 - 17   aug
  • 25 mei
  • 22 mei `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Tierra

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Tierra. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Tierra