Carabao

Thailand

Carabao is een uiterst populaire rockband uit Thailand, in populariteit vergelijkbaar met de Golden Earring.
De band werd in 1976 opgericht door Yuenyoung Ophakul (Aed) en Kirati Promsake Na Sakon (Khiao) die destijds beide studeerden in de Filippijnen. De betekenis van het woord Carabao is Buffel, de kop van een buffel staat ook in het bandlogo en op hun eigen energiedrank (!) symbool voor de band.

In 1981 kwam het eerste album uit, genaamd Lung Khii Maw. Kort daarna kwamen gitarist Preecha Chanaphai (Lek) en basgitarist Anupong Prathompatama (Od) bij de band. In 1982 verscheen het 2e album Pae Khai Khuad. Hoewel aanvankelijk beide albums niet aansloegen, kwam de definitieve doorbraak in Thailand in 1983 met het verschijnen van het album Wanipok. De band was voor dit album uitgebreid met bassist Pharairat Permchalad (Rat). Met het verschijnen van het 4e album Thor Thahan Od Thon werden tevens gitarist Tiery Mekwattana (Rie), blazer Thanit Sriklindee en drummer Amnaj Lookchan (Pao) als bandleden geintroduceerd. Het 5e album Made in Thailand maakte van Carabao één van de topbands in Thailand en genereerde wereldwijde bekendheid.

OUDE OPTREDENS VAN Carabao

  • 15 jun `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Carabao

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Carabao. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.