ARTIEST: Wally McKey

De muzikale loopbaan van Wally Mckey is op zijn minst veelzijdig en buitengewoon boeiend te noemen.
Reeds op zeer jonge leeftijd maakte hij faam als leadzanger van de band The Lemming (vroeger “Lemming” genaamd) internationale hits zoals “Father John”, “This is Really Me”, om maar enkele te noemen uit een ganse lijst. Dit laatste nummer werd door het gespecialiseerde Nederlandse tijdschrift Revolver zelfs gekozen tot beste rockbalade.
Wally is een muzikale duizendpoot en al snel verrastte hij iedereen met de show “Comedy Capers”, waarin hij op zeer humoristische manier bekende melodietjes brengt in de sfeer van de jaren 20/30 van de vorige eeuw, de tijd van Charly Chaplin en Laurel & Hardy.
Tegenwoordig treed hij ook op met the tribute band “The L. Shadows “en zet hij een schitterende vertolking als Cliff Richard neer.
En nu laat hij ons genieten van een zeer smaakvolle compilatie Nederlandstalige nummers, die hij op een even overtuigende en uitnodigende manier brengt als zijn ander werk. “Eens dan komt die dag” deed het enkele jaren terug zeer goed in de Belgische en Nederlandse hitparades en de remake 2012 nog veel beter. Zijn single “Mama Lorraine” deed het ook heel goed zowel in Belgie als in Nederland.
De full CD “Horizon” wordt weldra uitgebracht.

OUDE OPTREDENS VAN Wally McKey

  • 21 dec
  • 06 jul `08
  • 30 apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Wally McKey

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wally McKey. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wally McKey