Laura Stavinoha

Nederland

Laura Stavinoha is vocalist, componist, live looper, vocal coach en producer. Als zangeres heeft ze uiteenlopende dingen gezongen, van barok tot deep house en van haar eigen pop songs tot Avant-garde klassiek. Jarenlang heeft ze als klassiek sopraan opgetreden in binnen- en buitenland. Tegenwoordig streeft ze naar een authentiek, intuitief stemgebruik dat losstaat van de gangbare tradities.

Toe ze 9 jaar was, debuteerde Laura als pianotalent in de kleine zaal van het Concertgebouw en als tiener schreef ze haar eerste liedjes. Maar toen ze als 18-jarige na een jaar werd weggestuurd van het conservatorium – “We vinden je geen echte zangeres” – koos ze voor een studie muziekwetenschap in Bristol (U.K.) en later in Amsterdam.

Na een paar jaar achter de schermen te hebben gewerkt in de klassieke muziek (Radio4, het Concertgebouw) besloot ze dat ze toch liever zelf op de planken stond. Dat deed ze onder andere als De Drijvende Diva. Zeven jaar lang zong ze opera aria’s, in een enorme jurk gemaakt van paraplu’s drijvend op het water. Laura heeft al flink wat EP's op haar naam staan.

OUDE OPTREDENS VAN Laura Stavinoha

  • 15 jan `13
  • 15 jul `12
  • 07 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Laura Stavinoha

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Laura Stavinoha. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Laura Stavinoha

CD-RECENSIES

Laura Stavinoha Sweet Life cover

Laura Stavinoha - Sweet Life

Debuteren in het Concertgebouw in Amsterdam, weggestuurd worden van het conservatorium, muziekwetenschap studeren, achter de schermen werken bij Radio 4 en dan alsnog...