Craven

Uit: Rotterdam - Nederland

Craven werd in 1999 in Rotterdam opgericht. De vijf bandleden typeren hun muziek als indie-metal. Waarom? Omdat de band weliswaar de hardheid van metal hanteert, maar de grenzen van het genre niet als zodanig erkent. Craven wil meer en ís meer!

Contrast vormt het belangrijkste element in de muziek van de vijfmansformatie. Botte, agressieve grooves worden moeiteloos afgewisseld met breekbare, melancholische passages. Experimenten met de muzikale structuur en opbouw van de composities worden door herkenbare refreinen bijeen gehouden. De spanning die hierdoor wordt opgebouwd, ontlaadt zich op het podium in een dynamische live-presentatie die bij vlagen maniakaal te noemen valt.

Het muzikale referentiekader is breed en varieërt van brute bands als Botch, Will Haven en Poison the Well tot genre-overstijgende bands als Cave In, Glassjaw, Refused, Dredg, Pulse Ultra, Tool, Faith no More, Alice In Chains en Radiohead.

De band treedt al een aantal jaar regelmatig op. Naast vele kleine optredens binnen en buiten de regio, verzorgde Craven het voorprogramma voor Max Cavaleras' Soulfly in Rotterdam, en speelde de band met onder meer Green Lizard, Face Tomorrow, en Dreadlock Pussy. Ook toerde de band korte tijd door Duitsland.

De debuut-E.P. 'Embrace the Shade' (2001) werd door de muziekpers (Aardschok, Fret, Live XS, Musicmaker, De Gitarist) positief ontvangen.

In 2003 was Craven door een moeizame bezettingswisseling veroordeeld tot de luwte. Ondertussen werkte de band hard aan de uitbreiding en verdieping van het repertoire.

Het resultaat van deze periode van muzikale bezinning valt inmiddels te beluisteren met de pre-release 'First Witness': drie ultravette tracks die ook nog eens gratis van de website kunnen worden gehaald. Craven heeft momenteel een volledig studioalbum in voorbereiding, waarvan de release voor de herfst 2004 staat gepland.

OUDE OPTREDENS VAN Craven

  • 12 nov `11
  • 22 sep
  • 22 sep
  • 13 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Craven

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Craven. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Craven

Live gezien door: