Maitreya

Maitreya groeide op in Christchurch, Nieuw Zeeland waar hij op 12 jarige leeftijd hiphop ontdekte nadat hij op televisie Run DMC’s ‘Raising Hell’ voorbij zag komen. Deze clip bracht een stukje New York naar Nieuw Zeeland, waardoor een hiphop cultuur ontstond. Het was 1989 en Nieuw Zeelands eerste hip hop crew genaamd ‘Upper Hutt Posse’ had net het baanbrekende album ‘Against The Flow’ uitgebracht. Tien jaar later zou een van de basisleggers van deze crew genaamd DLT, de docent en mentor van Maitreya worden.

Maitreya begon zijn muzikale carrière als medeoprichter van de live hiphop band NILSTATE welke bekend stond om haar onvoorspelbare en explosieve live-acts en die een cult-achtige reputatie genoot.

School nam hij niet serieus totdat hij uit zijn jaar werd gegooid en verplicht werd de Maori taallessen te nemen. Zeven jaar later was hij de eerste Pakeha (Europese Nieuw Zeelander) die op de universiteit afstudeerde in deze bijzondere taal. ‘Te Reo Maori’ (De Maori taal) is dan ook diep geworteld in zijn muziek en flow.

Toen hij naar Auckland verhuisde werd hij een crewlid van DARK TOWER die in 2000 het land overspoelde. In deze tijd perfectioneerde hij zijn stijl en nam hij een album op, anticiperend op zijn vertrek naar New York en werd hij een bekende radio persoonlijkheid op de Radio. In deze tijd kreeg hij van DLT de naam Maitreya wat ‘toekomstige leraar’ betekent.

In 2003 verhuisde Maitreya naar het Mecca van hiphop, New York, om hier zijn geluk te beproeven. Hij ging er stage lopen bij Roc-a-Fella Records (Jay-z) waar hij twee jaar bleef hangen. Daarnaast bouwde hij een reputatie op in de New Yorkse Open Mic scene. Ook hier bleef hij zijn stijl ontwikkelen en verkocht maar liefst 500 stuks van zijn mix tape ‘ILLEGALALIEN’.

OUDE OPTREDENS VAN Maitreya

  • 15 aug `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Maitreya

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Maitreya. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: