Sleeze Beez

Nederland    Genre(s): Rock - glam rock

Sleeze Beez ontstond in 1987 toen Willem van Kooten drummer Jan Koster en gitarist Chris van Jaarsveld de gelegenheid gaf in zijn studio enkele nummers op te nemen. De eerste opnames werden gemaakt met de Belgische zanger Tigo 'Tiger' Fawzi, die al snel werd opgevolgd door Thijs Hamelaers (ex-Seducer).
In 1989 kreeg de band meer vastigheid door het aantrekken van de Engelse zanger Andrew Elt. De band weet met het album Screwed Blued & Tattooed indruk te maken in de Verenigde Staten en tourt daar in het voorprogramma van Skid Row. Begin jaren negentig ging het bergafwaards met de band, die steeds meer ondervond dat het muzikale tij gekeerd was en er weinig vraag was naar glammetalbands. In 1995 vertrok de band voor enkele optredens naar Japan, waar ze nog steeds mateloos populair waren. De band nam er een livealbum (Live in Tokyo)op, die datzelfde jaar nog werd uitgebracht.
In 1996 maakte Jan Koster, die kampte met een polsblessure en al jaren de drijvende kracht achter de band was, bekend dat hij uit de band stapte. Hierop viel de band uit elkaar. Koster richtte hierna, als gitarist, met Van Jaarsveld en Jongsma de band Jetland op dat zich voornamelijk op punkrock richtte. Eind '96 verschijnt de debuut-CD Flowers For Wendy.

OUDE OPTREDENS VAN Sleeze Beez

  • 04 feb `11
  • 23 jun `10
  • 23 jun `10
  • 19 jun `10
  • 21 - 22   mei
  • 15 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Sleeze Beez

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Sleeze Beez. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sleeze Beez

Sleeze Beez NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: