Omnitha

Duitsland

Zangeres en pianiste-violiste Omnitah werd in het Zuid-Zweedse stadje Ängelholm geboren in een zeer muzikaal van origine Hongaars gezin. Haar moeder was succesvol als concert-pianiste en vader als vioolleraar. Doordat vader en moeder om werkredenen op diverse plaatsen in Europa woonden, spreekt Omnitah nu vloeiend Hongaars, Zwees, Duits en Engels.

Op driejarige leeftijd begint Omnitah viool en piano te spelen en staat op haar vierde voor het eerst op het podium. Op 17-jarige leeftijd trekt ze alleen van Zweden naar Oostenrijk om er aan het Mozarteum, het beroemde conservatorium van Salzburg, viool en piano te studeren. Voor velen in haar omgeving onbegrijpelijk stopte ze net voor haar afstuderen met de opleiding om als zangeres haar weg te vervolgen. Een tijdlang verdiept ze zich in jazz, maar gaandeweg ontdekte ze heel goed om zich zelf in eigen composities uit te kunnen drukken.

Met haar toenmalige man bouwt ze in München een studio en begint te componeren en arrangeren. Uit eigen hand vloeit een behoorlijk aantal songs voort en resulteert in een eerste cd “Rules of Love”. In 2005 verschijnt “Bonsoir Mademoiselle” en een jaar later “Diary of a Gipsy”.

Sinds 1996 heeft Omnitah zo'n 150 songs op haar naam staan en componeert ze de filmmuziek voor de dvd “Begegnungen im Licht”, die gaat over de spirituele schilder Hans Georg Leiendecker. Ze arrangeert voor diverse anderen en schrijft de titelmelodie voor de Duitse bioscoopfilm en TV-serie “Petterson und Findus”.

Naast de begeleiding van haar huidige man, de zanger Thomas Busse, met wie ze door Duitsland, Oostenrijk en Zweden toert, krijgen haar eigen optredens steeds meer gewicht. De Rheinische Post maakte in haar recensie gewag van “die Schwedische Norah Jones”…

OUDE OPTREDENS VAN Omnitha

  • 26 dec `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Omnitha

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Omnitha. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.