Air Sensible

Twee accordeons verwikkeld in een onaardse samenzang.

Live elektronica componisten Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos laten klanken door de ruimte zweven in samenwerking met het uiterst
talentvolle accordeonduo TOEAC, bestaande uit Pieternel Berkers en Renée Bekkers. Van Rijswijk en Strijbos zijn gefascineerd door de vocale krachttoeren van de accordeon.
"Air Sensible" verwijst naar de mogelijkheid van de accordeon om te ademen, te inspireren (inblazen) en te kunnen boeien (ademloos, adembenemend). De componisten zijn gefascineerd door de vocale en expressieve mogelijkheden van het instrument: de cantabiliteit geeft de accordeon een 'directe' klank.
"Air Sensible" is geïnspireerd op de akoestische warmte van de accordeon en de digitale precisie van live-elektronica.

Met behulp van live-elektronica en de Multi Angle Sound Engine (M.A.S.E.) wordt de accordeonzang subtiel bewerkt en ruimtelijk weergegeven. Zo is er de mogelijkheid om de accordeonklanken realtime te bewerken, of op ieder gewenst moment door de ruimte te laten zweven.

Air Sensible is een co-productie van Muzieklab en November Music en wordt ondersteund door AvontuurlijkeMuziek.

OUDE OPTREDENS VAN Air Sensible

  • 21 mrt
  • 20 mrt
  • 19 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Air Sensible

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Air Sensible. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Air Sensible

In het wil graag live zien lijstje van