Marc Reece

Duitsland

Zijn stevig ritmische muziek gebaseerd op blues en rock gemengd met elementen van pop, krijgt elk publiek ongetwijfeld in beweging.
Een optreden van Marc Reece en zijn band is niet alleen top klasse gitaarwerk horen, maar deel zijn van een complete kleurrijke show op en van het podium…!

Marc Reece speelt gitaar sinds z‘n twaalfde levensjaar. Beinvloed door Rory Gallagher, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en vele anderen, ontwikkelde hij zijn eigen stijl van gitaarspelen en begon te zingen in verschillende bands.
In 1996 richtte Marc zijn eigen band op en tourde succesvol door Belgie, Nederland en Duitsland. Ondertussen kwamen er twee albums uit:
‚Teach me tonight‘ en daarop volgend ‚Live `99‘.
Naast hoofd acts op grote festivals als Swing 2000 in Wespelaar, België en Kwadendamme Bluesfestival in Nederland, verscheen Marc Reece ook in televisie programma‘s als voor NBC en WDR. Verder deelde hij podia met internationaal bekende rock- en blues giganten als Alvin Lee, The Original Bluesbrothers Band en Michael Katon. Ook toerde Reece met Wishbone Ash, Pat Travers, en speelde met gitaarlegendes als Tom Principato.

De release van zijn nieuwste werk ‚Breakin‘ out‘ met de single ‚Spend my life‘ wordt 2002 verwacht. Dit is het resultaat van een nauw samenwerkende band met enorm veel inspiratie, wat het mogelijk maakte deze elf meesterwerkjes van modern eigen geluid te creeeren.
Elk nieuw nummer geeft een stuk nieuwe levenservaring weer. Zij het met betrekking tot de liefde (‚Spend my life‘), de moed tot vrijheid (‚Breakin`out, Gypsy Blood‘), eenzaamheid (‚Drivin`down‘), alledaagse instincten
(‚Met You...) of rebellie tegen de gevestigde orde (‚Rules‘). Een kwalitatief goed gevuld album wat tenslotte ook door de nieuwe bezetting van de rytme sectie vele spannende en nieuwe aspekten biedt.

OUDE OPTREDENS VAN Marc Reece

  • 30 apr `09
  • 08 jun
  • 16 - 18   jun
  • 28 - 29   mei
  • 06 sep
  • 15 - 16   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Marc Reece

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Marc Reece. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Marc Reece