Maria Rita

Brazilië

Als dochter van twee grootheden uit de Braziliaanse muziek, Elis Regina en Cesar Camargo Mariano, heeft Maria Rita het niet van een vreemde. Op 24-jarige leeftijd startte haar profesionele carriere in de muziek. Naar aanleiding van haar debuutalbum ‘Maria Rita’ (meer dan een miljoen verkochte exemplaren wereldwijd) ontving Maria Rita prompt drie Grammy’s. In Brazilië is ze een superster, maar ook wereldwijd trekt ze volle zalen.

Maria Rita heeft de samba een frisse impuls gegeven en veel Braziliaanse jongeren weer enthousiast gemaakt voor het oorspronkelijke genre. Zingen zit Maria Rita in het bloed. Haar moeder Elis Regina was één van de meest geliefde zangeressen uit de Braziliaanse muziekgeschiedenis en haar vader Cesar Camargo Mariano een grote pianist en componist. Maria Rita’s stijl ontwikkelde zich van gevoelige bossa nova tot dramatische samba-georienteerde liedjes, die de ziel diep raken. Met haar expressieve, krachtige stem, die veel weg heeft van die van haar moeder, weet ze haar publiek tot tranen toe te beroeren. Dit toonde ze in 2007 aan op het North Sea Jazz Festival.

OUDE OPTREDENS VAN Maria Rita

  • 21 mei `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Maria Rita

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Maria Rita. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.