Yung C.

Farrel Delega (Amsterdam, 9 november 1982), beter bekend als Yung C., is een Nederlandse rapper uit Amsterdam. Hij komt voort uit Antilliaanse ouders.

Als jong kind van zes jaar oud verhuist Yung C. van Amsterdam naar de Antillen, het eiland Curaçao. Alhoewel het leven op Curaçao altijd zonnig was bleef toch het kille Holland roepen. Hij wil profvoetballer worden en verhuist daarom op zijn 15de alleen terug naar Amsterdam waar hij bij zijn oma terecht komt. Na een aantal jaren jeugdvoetbal op landelijk niveau wil de échte doorbraak maar nog niet komen. Yung C. begint langzaam aan zijn hoop in een carrière als profvoetballer te verliezen en wordt de relatie tussen hem en zijn oma er ook niet beter op. Dit resulteert uiteindelijk dat Yung C. uit huis moet. Hij komt terecht bij een oude kennis en is het in deze periode dat hij begint te schrijven met zijn eerste raps.

Samen met een vriend richt hij rond 2000 de Engelstalige rapgroep Project GNSS. Als duo doen ze podia-ervaring op in zalen als Paradiso, Melkweg en Bitterzoet. Ook doen zij mee aan de talentenshow Amsterdam Most Wanted 2001 maar verliezen uiteindelijk in de finale die werd gewonnen door de toen nog onbekende Ali B. Project GNSS brengt vervolgens een aantal mixtapes uit en doet voornamelijk shows in het underground circuit met als een van de hoogtepunten een optreden in The Pyrimad in New York. In 2006 houdt het duo op met actief bestaan en besluit Yung C. na anderhalf jaar solo verder te gaan in zijn moedertaal en begint met het schrijven van tracks.

Yung C. is een liefhebber van hiphop muziek en maakt dus muziek wat hij het liefst zou willen horen, namelijk lyrics met inhoud en een lekkere flow ondersteund door dikke beats. Originaliteit is volgens hem wat een mc zich van een ander onderscheidt.

Wees jezelf en mensen zullen je volgen. Zal ook Nederland Yung C. gaan volgen?

OUDE OPTREDENS VAN Yung C.

  • 27 jun `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Yung C.

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Yung C.. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: