Robin tom Rink

Uit: Munster - Duitsland

In augustus 2009 brengt Robin tom Rink op 27-jarige leeftijd zijn eerste album uit: 'The Dilletante'. Samen met leden van de band Elyjah neemt hij dit album op. De bass-speler van de band, Martin Praetorius, is de producer van het album. Robin's levensverhaal komt in vele van de liedjes op dit album naar voren. Hunkering komt bijvoorbeeld tot uiting in ‘Sugar We’re Going Down’ of ‘Black Black Coffee’.

Op 18-jarige leeftijd vertrek Robin vanuit zijn ouderlijk huis in Munster naar Berlijn. Daar schrijft hij liedjes, waardoor verscheidene grote platenmaatschappijen notie van hem nemen. Een verslaving aan drugs staat een grote doorbraak in de weg. Wel schrijft hij in die tijd heel veel liedjes.

Terug in Munster bij zijn ouders komt hij tot zichzelf, waarna hij besluit naar Parijs te gaan. Ook daar gaat hij door een diep dal, nu vanwege een mysterieuze ziekte. Het komt zijn liedjes alleen maar ten goede.

“Wanneer ik iets schrijf, voel ik me op dat moment heel erg slecht' zegt Robin. 'Maar naderhand ben ik erg blij, want het schrijven van liedjes is een manier voor mij om om te gaan met mijn problemen'.

Robin wordt geinspireerd door zangers als Leonard Cohen, Nick Drake, Dylan en Jacques Brel, maar ook schrijvers als James Joyce en Sartre.

OUDE OPTREDENS VAN Robin tom Rink

  • 14 - 16   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Robin tom Rink

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Robin tom Rink. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.