Derailed

Derailed bestaat al sinds juni '91 en de huidige bezetting is nog steeds dezelfde als toen.

In al die jaren heeft Derailed aardig wat optredens verzorgd. Derailed speelde o.a in het voorprogramma van Wishbone Ash, Jovink en Action in DC en op festivals zoals Plaspop, Vriemelpop, Musica Elst, PocketPop en Loerpop.

Na twee demo's (1995 en 1997) vond Derailed het in 2000 tijd voor een CD. In juni 2001 presenteerde Derailed hun eerste CD "Third Eye Desire" ter gelegenheid van hun 10 jarig jubileum. In de jaren die volgen is Derailed druk bezig met optreden en het schrijven van nieuwe nummers voor hun tweede CD.

In 2006 vierde Derailed op grootse wijze het derde lustrum, samen met meer dan 20 gastmuzikanten en ruim 400 man publiek.
In 2009 verschijnt "Roots 'n Rags", de tweede CD van Derailed, weer met allemaal eigen nummers. Deze keer opgenomen in de Harrow Recording Studio.

Het repertoire van Derailed bestaat voor een deel uit covers en voor een deel uit eigen werk. De meeste covers zijn geen nummers die je in de gemiddelde top 40 tegen komt, maar rockcovers van artiesten als Neil Young, The Tragically Hip, Deep Purple, Black Sabbath, UFO en Status Quo; stevige rockmuziek dus!
Hoewel de covers wel nooit helemaal zullen verdwijnen, richt Derailed zich voornamelijk op de eigen nummers. Het kunnen stevige, harde, maar ook rustige en gevoelige songs zijn; allen gitaargeoriënteerd. Voldoende afwisseling in de nummers is een belangrijke voorwaarde. Cliche's worden niet bij voorbaat aan de kant gezet. Het gevoel is een zeer belangrijke factor en dat moet goed zijn.

De nummers worden geschreven door Jan (teksten) en Frank (muziek) en zitten goed in elkaar. 'Ramwerk van drieenhalve minuut' kom je bij Derailed niet tegen. Mooie intro's, verrassende breaks, tempowisselingen en gitaarsolo's kenmerken de muziek van Derailed!

OUDE OPTREDENS VAN Derailed

  • 06 - 07   feb

KOMENDE OPTREDENS VAN Derailed

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Derailed. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.