Lays

Nederland

In 1992 richtte Rintje Kas de band LAYS op. Na een aantal jaren in hardrockbands te hebben gespeeld kwam Rintje in het trio "Filter" terecht. Dit beviel hem zo goed, dat hij zelf een band wilde oprichten. Gerard Schram (had in een vorige band met Rintje gespeeld) werd als bassist gevraagd en een drummer (toendertijd Abe Visser) werd gezocht. In 2 weken tijd werden 80, vooral 60's-nummers, ingestudeerd.

Tijdens een van de oefenavonden gaf Loeky aan, dat een 2e stem eigenlijk onmisbaar was bij deze stijl muziek. Met Abe en Rintje werden de partijen uitgezet. Omdat Abe zijn hoofd toch wel bij het drummen moest houden en daarom met het zingen van de 2e stem meer moeite had werd Loeky bij de band gevraagd.

Toch miste er nog een speciaal geluid in de muziek van LAYS. Er was al eens een gitaarsynthesizer aangeschaft maar dit gaf toch niet het echte geluid van een toetsenpartij. Hein-Jaap Hilarides werd gevraagd als toetsenist. Deze werd later vervangend door Remko Hoitsma. Met zijn beheersing van meerdere instrumenten en tevens 2e of 3e stem was LAYS uitgegroeid van een "stemmingsorkestje" tot een professionele feestband.

OUDE OPTREDENS VAN Lays

  • 15 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Lays

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Lays. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.