Blackball

Marco Wensveen
gitaar + zang
The Lazy Horses
Kicking Bill
Ex-Drowningfish
Ex-The Rights
Roel van Doren
gitaar
Ex-Drowningfish
Ex-The Rights

Patrick Hendriks
basgitaar + zang
The Lazy Horses
Kicking Bill
Ex-Kein Tiroler Musikanten

Eddy van den Broek
drums
The Lazy Horses
Ex-Edje & The Uglies

* Opgericht in 2009
* Nederlandse/Belgische formatie

Bandleden hebben in andere formaties o.a. gespeeld in W2, 013, Plein79, The Rambler, Little Devil, Paaspop en speelden o.a. in het voorprogramma van WC Experience, The Brandos, Boogies en BugGirl. Ook zijn ze, in deze formaties, te horen geweest op 3FM en radio Helmond.
Biografie:
De Nederlands/Belgische viermansformatie Blackball is opgericht in 2009 door Marco Wensveen (gitaar/vocals), Roel van Doren (gitaar), Patrick Hendriks (bas / backingvocals) en Eddy van den Broek (drums). De bandleden zijn niet nieuw in de muziekwereld en hebben zij met bands als The Lazy Horses, Kicking Bill en Kein Tiroler Musikanten in zalen gespeeld als de Willem 2, 013, Plein79, The Rambler, Little Devil, Paradox en op Paaspop. Tevens hebben zij voorprogramma’s verzorgt voor WC Experience, The Brandos, Boogies en BugGirl en waren zij te horen op 3FM.


De muziek van Blackball kenmerkt zich door de groovy rocksounds en de smerige gitaarriffs. Blues, rock, stoner en grunge bepalen de sfeer van de muziek.
Beïnvloed door bands als Clutch, Kyuss en Foo Fighters heeft Blackball een eigen sound ontwikkeld dat menig podium op hun grondvesten zal doen trillen.
De band heeft de eerste twee jaar van haar bestaan in de repetitieruimte doorgebracht om een compleet repertoire aan eigen nummers op te bouwen. Maart 2011 wordt het debuutalbum opgenomen en wordt de eerste try-out gegeven. Daarna zal Blackball doen waar zij het beste in zijn: muziek maken!

OUDE OPTREDENS VAN Blackball

  • 24 sep `11
  • 16 jan `11

KOMENDE OPTREDENS VAN Blackball

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Blackball. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Blackball

In het wil graag live zien lijstje van