A Call to Armour

Uit: Enschede - Nederland

Extravagant in sound, niet in uiterlijk.
Als frontman van de partymetalband Deadbeat heeft Donovan genoeg ervaring met het eerst genoemde. Toch zal je in A Call to Armour (ACTA) hier weinig van terug vinden. Daar waar Deadbeat een uitlaat is voor agressie, is ACTA een uitlaat voor creativiteit.

ACTA begon als een afstudeerproject van Donovan Pinontoan. Om het project leven in te blazen riep hij de hulp in van Kenneth en Luke Christoffel. De twee broers, beide actief in de rockband The Road Home, gingen de uitdaging aan en bleken waardevolle aanwinsten te zijn voor het project.
Op het moment van afstuderen werden de drie heren bij gestaan door Stijn Strotmann, tevens gitarist in Deadbeat. A Call to Armour is op z’n simpelst gezegd poppunk al gaat het geluid een stapje verder.
Het handelsmerk van de band is te vinden in de orkestrale toevoegingen die voor een bombastisch en groots geheel zorgen.
De eerste songs zijn afkomstig van de nog titelloze E.P.

OUDE OPTREDENS VAN A Call to Armour

  • 24 mrt `12
  • 29 sep `11

KOMENDE OPTREDENS VAN A Call to Armour

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van A Call to Armour. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN A Call to Armour